HR 630WA

   Mångsidig båt med finess!


Uppdaterad 1 februari 2015

   Fakta om HR 630wa

   Längd i meter 6.30
   Bredd i meter 2.40
   Fribordshöjd (invändigt) 0,90
   Vikt utan motor (ca) 850kg
   Antal personer 6
   Rek hk  
   Max hk 150
   Rigglängd lång
   Länspump x
   Torra stuvfack 4
   Dynsats x
   Huvudströmbrytare x
   Körkapell x
   Ankarbox 3
   Badstege x
   Regnläns/Självläns x
   Rostfritt grabbräcke x
   Styrpulpit x
   Styrkabel meter 4.80
   Lanterna x
  Vindruta x
  Reglagekabel fot 14
  V-form° 18
  Fast tank 170 l
  Teaklaminatdurk x
  Hydraulstyrning x
   x = Standard  0 = tillbehör  
     
     

 

 

HR 630WA

Båten är en CABINWALKAROUND med försänkt fördäck och en rejäl gång på babords sida ner i båten. Båten har en djup och rymlig sittbrunn för stor säkerhet. Det försänkta självlänsande fördäcket och sidogång ger en förhöjd säkerhet för ombordstigning och vistelse.

Båten är utrustad med en Targabåge av dubbla 38 mm rostfria rör samt ett rostfritt räcke runt hela rutan. Mitt i båten finns ingång till kabinen genom en generöst 3-delad dörr. Kabinen består av två långskeppskojer med iläggsskiva. Kabinens placering och övrigt väldisponerade utrymmen erhåller en kombination av den rymliga kabinen och det trygga fördäcket. På kabinens durk finns en plats förberedd för kemtoa. Båten är utrustad med ett hyttkapell som går från vindrutan bakåt upp mot targabågen och ner mot durken bakom stolarna. Man kan enkelt gå ner i båten via sidogången eller akterifrån.
Man kan rulla upp hela bakstycket på kapellet, akterdäcket blir då helt öppet för fiske samtidigt som förarplats och stolar i kabinen blir väderskyddade. När kapellet rullas upp förvaras det under targabågen.
Baktill på targabågen finns två stycken bågar av 25 mm rör för infästning av t.ex. spöhållare. Targabågens ovansida är förberedd för montage av antenner, radar, belysning eller annan utrustning. I anslutning till fästplattorna finns det gummigenomföringar för dragning av kablage till utrustningen. Runt akterdäck finns tre stycken 25 mm rostfria räcken för utrustning t.ex. spöhållare. Båten är utrustad med utformade platser för djupriggar. De enkelt demonterbara sitsarna akterut gör att man får maximal åtkomst i båten .

 


Vad tycker du om Din HR 630WA? Hur använder du båten? Vi vill gärna publicera våra kunders erfarenhet och upplevelser på sjön för att intressera andra människor för sjölivet och vad det har att bjuda på. Skriv ner dina synpunkter i ett mail till info@hrboat@com. Det kommer att visas här.


Alla HR båtar omfattas av en obligatorisk treårig garanti vilket ger Dej som kund hos oss en trygghet i Ditt båtköp. Du kan vara säker på att Din båt uppfyller alla aspekter man med högsta ställda krav kan ställa på en modern fritidsbåt.


Det allra viktigaste i en fritidsbåt är flytvästen. Låt aldrig någon åka med utan flytväst, hur kort resa det än är. Visa hänsyn till andra på sjön som inte åker lika snabbt som Dej. Var vaksam på segelbåtar, de har alltid ett segel som skymmer i en riktning. Din båt är väldigt snabb,tänk på att båten inte stannar bara för att du drar av på gasen, den fortsätter framåt en bra bit. Viktigt när du ska angöra en brygga. När du kör om andra båtar är det viktigt att du tar ut svängen ordentligt innan omkörningen. Möter Du en båt markera tydligt att du går ut på styrbordssidan. Gå en kurs i grundläggande sjömansskap så får Du en bra säkerhet som båtförare. Lyssna alltid på sjöväderrapporten.


Bra och passande tillbehör köper Du hos Din återförsäljare eller annan Watskibutik. Var noga med kvalitén. Det finns mycket att köpa men allt är inte bra.


Vi rekommenderar att Du besöker vår webbbutik och letar Dig fram till de reservdelar Du behöver. Det absolut bästa sättet att hitta den rätta reservdelen i original.


Här är ett bildspel som visar HR630wa i sitt rätta element och från olika vinklar Länk>


Översiktsbild HR 630WA
Fart och bränsleförbrukning