HR 430 std

Åror eller motor

HR 430 std

Sin stora popularitet har HR 430 std fått därför att den är så fantastiskt lättrodd, även med full last.

Trots den låga vikten är den mycket kursstabil och bärig i sidled. Båtmodellen HR 430 std är robust och oöm och passar utmärkt för fritidsfiskaren och jägaren som behöver ett rymligt och pålitligt transportmedel. Den är dessutom snabbgående även med en liten motor.

Båten har klinkbyggt skrov och utrustad med låsbart stuvfack med plats för 25-liters tank.

Fakta om HR 430 std

Båtens längd och bredd

4,30 meter / 1,58 meter

Båtens vikt

150 kg

Antal personer i båten (max)

4 st

Max hk på motor

10 hk

Längd i meter 4,30
Bredd i meter 1,58
Fribordshöjd (invändig) 0,48
Vikt utan motor (ca) 150 kg
Antal personer 4
Max hk 10
Rigglängd kort
Torra stuvfack 1
Reglagekabel fot 6
Åror 8,5 fot
Kategori D

D = Båt lämpad för skyddade farvatten med  vindstyrkor upp till 7.9 m/sek.
C = Båt lämpad för kustfarvatten och inomskärs  med vindstyrkor upp till 13.8 m/sek

Vad tycker du om din HR 430 std? Hur använder du båten? Vi vill gärna publicera våra kunders erfarenhet och upplevelser på sjön för att intressera andra människor för sjölivet och vad det har att bjuda på. Skriv ner dina synpunkter i ett mail till info@hrboat.com

De synpunkter ni skickar in kommer inom kort att visas här, tack för ditt bidrag.

Alla HR båtar omfattas av en obligatorisk treårig garanti vilket ger dig som kund hos oss en trygghet i ditt båtköp. Du kan vara säker på att din båt uppfyller alla aspekter man med högsta ställda krav kan ställa på en modern fritidsbåt.

Det allra viktigaste i en fritidsbåt är flytvästen. Låt aldrig någon åka med utan flytväst, hur kort resa det än är. Se till att alla sitter ner i båten och undvik att byta platser. Det uppstår lätt obalans och båten kan vika ner sig och då ramlar man i vattnet. Snedbelastning gör det obekvämt att ro och även en utombordare får jobba hårdare för att driva båten. Blir sjön grov så kör inte rakt emot vågorna utan ”kryssa dig fram”. Lyssna alltid på sjöväderrapporten.

Bra och passande tillbehör köper du hos din återförsäljare eller i webbshop. 

Vi rekommenderar att du besöker vår webbshop och letar dig fram till de reservdelar du behöver. Det absolut bästa sättet att hitta den rätta reservdelen i original.

Fler båtmodeller från 4 meter

HR 442 sc

HR 445 std

HR Service

Vi söker ständigt att ge våra kunder den support som gör ägandet och brukandet av en HR produkt tryggare och trevligare.

Kontakta oss

Adress: Storängsvägen 3, 695 30 LAXÅ

För frågor angående båtar, reklammationer eller reservdelar och tillbehör vänligen kontakta närmsta återförsäljare. Vid eventuell direktkontakt med Högaprodukter AB använd E-postadressen eller kontaktformuläret.

Skicka ett meddelande