Underhåll och information

Här kan du ta del av information och instruktionsbok för olika båtmodeller. Vi fyller löpande på med nyheter och relevanta texter.

Vi vill göra ditt ägande av din HR Boat både tryggt och inspirerande.

Vattenlinje rekommenderade för olika modeller

Båtarnas vattenlinje är en viktig faktor och påverkas av motorvikt och belastning. Här kommer en rekommendation för angivna modeller. Bilderna ligger som PDF och är enkla att ladda ner och skriva ut.

Var ska båten bottenmålas?

HR 430 std Pdf kompletteras snart…
HR 445 std Pdf kompletteras snart…
HR 442 sc Ladda ner pdf här!
HR 460 fishing Ladda ner pdf här!
HR 480 Ladda ner pdf här!
HR 532 cc Ladda ner pdf här!
HR 555 br Ladda ner pdf här!
HR 600 f Ladda ner pdf här!
HR 602 Ladda ner pdf här!

SKÖTSEL

Inga båtar är underhållsfria. Plastbåtar behöver inte som träbåtar lackas men även plasten utsätts för påverkan både av luft och vatten. Allra bäst är att preparera och förbereda båten redan på hösten efter upptagning. Allting är mycket lättare innan alger och smuts etsar fast i gelcoten. Dessutom är det trevligare att ta fram en ren och välskött båt på våren.

TRANSPORT

De flesta småbåtar drar man idag efter en vanlig personbil. Vikten brukar sällan överskrida tillåtna värden. Det är viktigt att man verkligen säkrar båten på trailern. Inte sällan glider båtar snett och till och med av trailern vid inbromsningar och häftig kurvtagningar. Ett antal kraftiga spännband är A och O.

VINTERFÖRVARING

Att förvara båten inomhus i ett kallföråd är det allra bästa. Måste Du ha båten utomhus på vintern så bygg en ställning som verkligen tål både snö och hård vind. Båtar mår inte helt OK att stå hela vintern på 3-4 små beröringspunkter. Försök att avlasta och utjämna trycket så undviker du tryckmärken på skrovets undersida.

SKADOR / REPARATIONER

Ibland kör man på något man inte borde eller också blir man påkörd av någon annan. Ibland är det grundare än du tänkt dig. Om det händer, försök att reparera skadan så fort det går. Gör det temporärt så länge tills du kommer till båtvarvet. Allt för att undvika att fukt tränger in i skrovet.

FÖRSÄKRING

En båtförsäkring ska säkra både dej, båten, dina passagerare och andra som kan bli utsatta för skador och oförutsedda händelser. Läs noga försäkringsbolagets villkor om ersättningar och vad försäkringen innefattar.

SJÖRÄDDNINGSSÄLLSKAPET

Som medlem i Sjöräddningssällskapet ingår du i det som kallas ”Trossen” vilket innebär att du alltid får hjälp på sjön, vad som än händer. Har du Sjöräddningssällskapet dekal på din båt är du i goda händer. Dessutom får du en trevlig tidning på köpet. En verkligen prisvärd säkerhet som enbart kostar dig 500-800 kr / år. (2021)

Produktblad 2023

Ska du köpa båt? Hitta din nya HRBoat. Läs om tillbehör, fakta och välj din svenska favoritbåt.

HR webbshop

Handla utrustning och originaltillbehör enkelt i vår webshop.

Tillverkning

HR Boat, svensk kvalitet med egen utveckling och tillverkning.

Instruktionsbok för roddbåtar

Hjälper dig att använda din båt på ett säkert och nöjesfyllt sätt.

Instruktionsbok för styrpulpetbåtar

Lär dig mer om din HRBoat, fakta blandat med nyttig information om säkerhet och utrustning.

Instruktionsbok för HR610cb, HR630wa

Ägarens instruktionsbok för större HR båtar. Lär dig mer om din HR Boat, säkerhet och utrustning.

Instruktionsbok för HR555br, 575cc, 602sc, 602br

Ägarens instruktionsbok för större HR båtar. Lär dig mer om din HR Boat, säkerhet och utrustning.

Instruktionsbok för HR5.5F

Ägarens instruktionsbok för nya fiskebåten HR5.5F. Lär dig mer om din fina HR Boat, säkerhet och utrustning.

Kontakta oss

 Adress: Storängsvägen 3, 695 30 LAXÅ

För frågor angående båtar, reklamationer eller reservdelar och tillbehör vänligen kontakta närmaste återförsäljare. Vid eventuell direktkontakt med Högaprodukter AB använd E-postadressen eller kontaktformuläret.

Skicka ett meddelande